Familieopstellingen

Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Waar heb je dat zo geleerd en hoe beïnvloedt dat jouw heden? Bijvoorbeeld: met bepaalde mensen kun jij niet overweg of je merkt dat ondanks alles, je steeds weer over je eigen grenzen blijft gaan. Je krijgt relaties die niet goed voor je zijn of hebt een grote innerlijke criticus die je, ondanks de hinder die hij geeft, niet stil krijgt. Hoe komt dat toch?
De oorzaak van je problemen kan in je familie van herkomst liggen. Oude patronen die je daar jong geleerd hebt die zich in het heden herhalen. Er kunnen ook gebeurtenissen van anderen in jouw familiesysteem hebben plaatsgevonden die invloed hebben gehad op het verleden, maar dat ook nog hebben op het heden en op de toekomst. Everything’s connected.
Een familieopstelling geeft je zicht op dat wat je nu nog niet ziet. Het is een doeltreffende en helende manier van psychotherapie om onder begeleiding van een coach of therapeut de onbewuste patronen te onderzoeken. Het toont je waar je vastloopt en hoe je een nieuwe stap vooruit kunt zetten.

Reviews

‘Dank jullie wel. Het was letterlijk magie. Een groter bewustzijn. Alsof ik van individueel leven naar samen leven ben gegaan. Opgeschoond en vrij. Heel bijzonder. Ik heb al veel programma’s gevolgd maar de diepgang die ik hier heb ervaren, is uniek. Met dank ook aan de fijne groep.’
Milan K.
‘Het coach programma Past, Present, Future heeft sterk bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling.  De balans tussen live afspraken en opdrachten thuis was prettig. Ik heb de indruk dat ik in korte tijd diep ben gegaan en intensief heb gewerkt. Met resultaat. Ik kom zeker nog eens terug.’
Dirk-Jan S.
‘Ik heb zo genoten. Het was spannend en soms ook pijnlijk en goed. Zo gedragen te kunnen worden door de groep. Wat een geluk! In korte tijd heb ik heel veel beleefd. Het was gewoon prachtig. De investering meer dan waard. Mijn vriend wil nu ook.’
Majuschka B.
‘Ben je klaar om te ontwaken?’ was de eerste vraag die mij werd gesteld. Meteen de diepte in. Dit was totaal anders dan alle trainingen & business coaching die ik eerder heb gevolgd. Rauw, oprecht en verbonden. Ik voel me mentaal sterk, fysiek fitter. Mijn relaties zijn in balans en ik heb mijn eigen bedrijf goed weten op te schalen. Keiharde ja tegen Verbonden Leiderschap.’
Sanne van E.
‘Ik houd niet van lange trajecten. Een korte impuls, handvatten en weer door. Dat past me. Ik heb mentaal en emotioneel opgeruimd. Meer rust en overzicht gecreëerd. Ik maak betere keuzes als leider. De uitdaging om snel diep te gaan, sprak me aan en pakte goed uit. Geen nonsens, maar goede kwaliteit.’
Soraya L.

Waarom een familieopstelling?

Een familieopstelling kan een enorme eye-opener voor je zijn. Doordat je met een opstelling de onzichtbare en onbewuste processen en patronen zichtbaar maakt, zie je wat het is wat jouw systeem bepaalt. Je ziet waar bepaalde patronen vandaan komen, wat het nut ervan is, maar ook waarom ze jou tegenhouden jezelf te zijn en je leven volledig te leven. Je krijgt inzicht en vaak ervaar je ook een nieuwe, helende stap om het patroon te doorbreken.

Hoe werkt het?

Als jij cliënt bent in een opstelling dan werk je onder leiding van een professionele begeleider met een groep mensen die je niet kent. Niemand kent elkaar of elkaars historie.
Sommige van deze mensen worden tijdens jouw opstelling ingezet om als stand-in (ook wel representant genoemd) voor jezelf, je familieleden of anderen die van belang zijn in het probleem waarmee jij worstelt, te gaan staan.
Deze stand-ins stel je op in de ruimte zoals jij voelt dat ze moeten staan ten opzichte van elkaar. Op dat moment ervaren zij gedachten, gevoelens, energie, sensaties van de personen waar zij de stand-in voor zijn. Dat klinkt magisch, en dat is het ook.
De begeleider stelt enkele vragen aan de stand-ins waardoor bepaalde nieuwe beelden, gevoelens, verstrikkingen aan het licht kunnen komen. Dit kan hevig zijn omdat er ruimte kan komen voor bijvoorbeeld onderdrukte pijn, schaamte, een familiegeheim e.d. Het opstellen biedt nieuw perspectief.
Dit geldt zowel voor de cliënt als voor de stand-ins die soms inzichten krijgen t.a.v. eigen thema’s.

Een familieopstelling is een magische, diep helende reis.
Een familieopstelling werkt snel en effectief bij het opsporen van daar waar problemen zijn ontstaan en daar waar een stap naar een nieuwe weg gevonden kan worden.
Gun dit jezelf!

Wil jij graag deelnemen aan een familieopstellingen dag als cliënt of juist als stand-in (representant)?
De familieopstellingen tot aan de zomer staan gepland op:

-Vrijdag 17 november 2023

-Vrijdag 12 januari 2024

-Vrijdag 15 maart 2024

-Vrijdag 17 mei 2024

-Vrijdag 5 juli 2024

Locatie: Villa 533
Kromme Spieringweg 533
Vijfhuizen

Kosten: €150,- (ex btw) als cliënt / €50,- (ex btw) als representant
Koffie, thee, water en snacks zijn inbegrepen

Aanmelden via onderstaand contactformulier of via:
info@omvatten.nl